Què puc cuinar a una Camper?

Encara ara em sorprenc quan, persones que volen comprar o ja tenen una Camper, donen per fet que a la Camper no es cuina.

I em sorprenc perquè per a mi, el moment de cuinar amb una copa de vi per celebrar el dia davant un bon plat, és un dels millors moments quan surto amb Camper. (foto 1)
Crec que si no ho fas, perds una part de l’encant.

Així que, davant de la pregunta:

Què puc cuinar en una Camper? Et diria:

El que vulguis.
I potser quedaràs sorprès de llegir que a la Camper pots cuinar com qui cuina a casa o potser ets dels qui penses que fins i tot pots fer un bon entrecot o un peix a la planxa.

Perquè contra gustos…

Tot depèn de les ganes i de les manies que tinguis a les olors i de l’oberta o tancada que sigui la teva cuina.

Perquè una cosa és clara, si fas un tros de carn o unes sardines a la Camper, no serà el mateix que fer una truita o una pasta bullida.

Nosaltres tirem més per la pasta, la truita, amanides, verdures…
Potser és l’excusa per fer una dieta més sana i quan vols menjar diferent, cap al restaurant hi falta gent que això són vacances.  

Comencem per al principi.

He estat llegint diferents blogs sobre què dur a la Camper per cuinar i m’he atabalat només de pensar-hi. Pot ser que si estàs vivint en una Camper, tingui sentit abastir-la al màxim. Si el que vols és marxar de vacances, creu-me:

No cal portar de tot,
Hi ha estris que poden substituir-se i al final, viatjar amb Camper és descobrir que pots prescindir de la majoria de coses que a casa et semblen vitals.

  • Roba
  • Productes d’higiene
  • I, parament de cuina.

Per tant, vegem què cal portar a la Camper per cuinar:


Del que he llegit, substituiria:

  • Salvamantels, quan volem posar una cassola calenta a sobre de la taula, hi posem el drap de cuina a sota.
  • Copes de vidre, ja ho vàrem provar i se’ns van trencar en pocs dies. Potser tu ets molt curós i no et passa, nosaltres no ens en vàrem sortir. Per tant, portem les nostres tasses del ‘far west’ i ens serveixen per als cereals, les cremes i el vi.
  • Cullerot i d’altres estris per cuinar, utilitzem els coberts i amb el que remenem i servim, també mengem. Es tracta d’embrutar el menys possible per rentar el menys possible i, per tant, estalviar tota l’aigua que es pugui.
  • Ganivets de cuina. Tenim una bona navalla Opinel i el ganivet del pa. Amb això fem per tallar la llonganissa, el formatge i les verdures.

No podria prescindir:

  • La cafetera, la italiana de tota la vida, per sentir l’olor del cafè acabat de fer.
  • El nostre kit de cassoles i paelles apilades. Potser té 15 anys i ha passat per totes les Campers amb les que viatgem.
  • El bol de l’amanida, ara tot abonyegat després de passar-se més de dos mesos a les alforges de la bici. Pensàvem jubilar-lo, però què més dona que tingui uns quants bonys?
  • Els plats de plàstic dur. Que també porten amb nosaltres anys i panys. 3 plans i 3 de sopa, per si ve un convidat.
  • L’obridor d’ampolles de vi i cervesa i com he dit, la navalla Opinel.

Sense aquests companys de viatge no aniríem enlloc. La resta pots consultar-la a l’article ‘què he de dur quan surto amb Camper’

També intentem cuinar abans de sortir i dur algunes salses i verduretes ja fetes a la paella. A vegades, si hem tingut temps, ceba caramel·litzada, una bona truita de patates, unes croquetes ja fregides i plats cuinats que només hàgim d’escalfar. Sobretot si marxem per més de 3 o 4 dies. 

I, a partir d’aquí, la cuina és imaginació. I si ets dels qui t’agrada seguir receptes, ja ho saps, a Internet i a les XXSS hi trobaràs mil idees per cuinar a la Camper.

A mi m’agrada a Instagram: @hokeoinlove on trobaràs, entre els seus posts, receptes força originals.

I, si tens alguna proposta d’algú que t’agrada o d’una recepta per compartir,
deixa-la als comentaris i així la podem tastar tots.

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *