SORTIM AMB LA FURGO: ESCALADA A MALANYEU

Un petit racó a l’alt Berguedà on fer una escalada en dies d’hivern amb el sol escalfant la nostra esquena. Hi anem amb la nostra camper.

Avui ens llevem a Vic, s’intueix que farà bon dia, tot i que la boira és espessa. És tard, les 9:00 del matí. Ahir vàrem anar al Festival de Cinema Muntanya de Torelló que va acabar a la 1 de la matinada.  Avui la cosa anirà d’escalada, tenim ganes de fer via llarga. Però ha de ser a prop i ràpid, els dies  són curts. Agafem la furgo i tirem a munt!!!

VIATGE:

Decidim anar a Malanyeu, un petit racó de l’alt Berguedà que ja coneixem i que ens encanta. Així que ens fem uns entrepans i com ja tenim tot el material a la nostra furgo camper, tirem a munt. En una hora aproximadament arribem al poblet. Fa un sol espatarrant, ha estat sortir de Vic i en 5 minuts ja no hi havia boira.

LA VIA:

Després de mirar-nos el Vèrtex, consultar la pàgina web d’escalatroncs  i donar-hi unes voltes, decidim fer la via integral Farigola Indòmita.  Aquesta via està conformada per dues vies independents que es poden enllaçar: Tal faràs, tal trobaràs i Sajolida.

La roca és de primera, aspre i amb molts forats, tot i que a vegades això mateix et fa perdre el cap i la concentració. A mi que em costa fer de primera aquí em veig capaç de fer el primer llarg. Per al meu gust té el punt exacte d’exigència combinada amb plaer.  Són 40m amb un equipament justet que cal anar reforçant amb material d’autoprotecció. El segon llarg, de 50m. també caldrà equipar-lo. En canvi el tercer està perfectament equipat sota una concepció molt més esportiva i pots anar fent metres sense aturar-te.

Mentre escalem i anem guanyat metres, el paisatge de tardor es va fent més evident i espectacular. Quan parem i podem mirar el què ens envolta, pensem en  la sort que tenim. A una hora de camí, podem gaudir d’un  lloc tan sorprenentment tranquil i bonic.

Per baixar hem de fer 3 ràpels, per sort, aquest cop no se’ns enganxen les cordes i la baixada és ràpida

Abans de tirar avall, hem de recuperar forces. Ens encanta acabar la feina i menjar el que portem a la bossa.

Aprofitem per gaudir del que hem fet i d’on som. Ara ja ens podem relaxar.

Si a més tenim aquestes vistes, què més podem demanar?

Quan acabem,

Carreguem la nostre furgo i anem al bar a fer la cervesa. Avui no hem engegat la nevera, també ens agrada conèixer llocs nous.

ESPAI GASTRONÒMIC:

Sortint de Malanyeu, i a la dreta de la carretera hi ha un restaurant. Una masia. Gent acollidora, nosaltres hi hem passat a les 17h que ja estaven recollint i encara ens han ofert un plat de macarrons.

Ara, l’has d’endevinar! per que no hi posa res. No hi tenen cap distintiu per fer saber als qui són forans que són un restaurant, ja en tenen prou amb els qui ho saben. Gent tranquil.la. ?

Segur que hi tornarem. Potser de camí cap al Pirineu, per fer parada i gaudir d’un dia d’escalada abans de començar altres activitats de neu o d’alta muntanya. Ja he vist alguns recons per passar-hi la nit amb la furgoneta camper.

 

Ho coneixes ? Ens ho expliques?

 

Hi has estat?

 

Ves-hi amb furgo, prova-ho i explica’ns si t’ha agradat!!!!

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *