10 estacions per esquiar i dormir amb la furgoneta camper

Esquiar i domir a peu de pistes?: 10 estacions d’Esquí catalanes i 4 Andorranes on podem quedar-nos a dormir si anem amb la nostre furgoneta camper.

Esquiar i dormir. compte amb la neu acumulada

Compte quan et llevis.

Quan marxem a la neu amb la nostra furgoneta camper, no tenim mai clar on podrem passar la nit. És una de les grans preguntes. Podem esquiar i dormir a peu de pistes? Ens podrem quedar al parking a passar la nit?,  trobarem serveis per a la furgo?,  Ens faran fora?

I ja no parlo de si tenim dret o no a fer-ho, que aquest és un altre tema.

A nosaltre ens ha passat i per això, he decidit trucar a les 10 estacions d’esquí Catalanes i a les 4 Andorranes i demanar-ho.

Aquí teniu la resposta:

Estacions d’esquí Catalanes:

1-Baqueira Beret. Està prohibit quedar-se als parkings de l’estació. Només es pot pernoctar als campings.

Us he de dir que nosaltres hi varem passar vàries nits amb la nostre furgo al parking del Pla de Beret, era entre setmana i estàvem sols.

2-Boí Taull. No es pot pernoctar per que hi han de passar les màquines lleva neus. A més el parking és privat i a vegades hi posen una barrera. Em diuen que baixant en 2 ó 3 curves hi ha uns espais on s’hi pot aparcar, que hi caben unes 5 ó 6 furgos.

3- Espot esquí. Es pot pernoctar al parking tot i que no hi ha serveis.

4-Masella. Es pot pernoctar al parking tot i que no hi ha serveis.

5-Molina. Hi ha una zona d’aparcament específic i hi ha el un projecte per a instal.lar-hi serveis per a autocaravanes i furgonetes camper (llum i aigua). Hi estan treballant.

6- Port Ainé. Espot parking Cota 1500 i Port Ainé parking Cota 2000 i 1600 hi ha zona delimitada per furgos, estan valorant per el proper any donar serveis.

7-Vall de Nuria. Parking estació cremallera Queralbs. Tot i que podem trobar racons més tranquils per  quedar-nos.

8-Vallter 2000. Hi ha alguns dels parkings de l’estació on sí ens podrem quedar a passar la nit. Ho explica en el primer parking.

9-Port del Compte:  Hi ha una zona del parking 2  a peu de pistes retolada amb color blau amb facilitat per entrar i sortir on s’hi pot passar la nit.

10-Tavascan: No hi hem pogut contactar.

esquiar i dormir

Sempre hi ha un forat a la carretera

Estacions d’esquí d’Andorra:

1- Gran Valira (Pas de la casa grau roig i soldeu el tarter).  Et pots quedar, hi ha zones més apartades on ja s’hi posen les autocaravanes, finalment em diuen:  “de moment no diuen res”

2- Ordino Arcalís. No diuen res si aparques a no ser que hi hagi risc d’allau.

Pal: sí que es pot aparcar durant la nit i dormir-hi.

Arinsal: í que es pot aparcar durant la nit i dormir-hi.

Això és el que n’he tret després de trucar a totes aquestes estacions d’esquí, però també és cert que l’experiència pot ser ben diferent.

Si algú pot afegir-hi informació, podriem anar-la contrastant i ajudant a les persones que vulguin anar a passar uns dies a la neu.

Animeu-vos i expliqueu-nos!!

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *