PREPARA LA TEVA CAMPER PER L’ESTIU I LES ALTES TEMPERATURES!

El bon temps s’acosta i comença l’època en la que més viatgem.

Ja tens preparada la teva furgoneta camper per a l’estiu? Condicionar-la per a aquesta època és essencial per gaudir d’uns dies agradables i evitar els imprevistos no desitjats, on la calor comença a agafar el protagonisme!

Què necessita la teva camper per superar l’estiu amb bona nota?

 • Aire condicionat si/no? Una cosa molt important a tenir en compte a l’hora d’instal·lar qualsevol tipus d’aire condicionat, és l’aïllament del vehicle, ja que si no és de bona qualitat ens costarà molt més climatitzar l’interior i el fred es perdrà ràpidament.
  Un cop revisat l’aïllament, podem valorar si posar o no algun tipus d’aire condicionat. Segons el model, cal tenir en compte alguns aspectes:
  – Si s’instal·la al sostre de la camper, necessitarà com a mínim l’espai que ocupa la claraboia, per tant es perdrà lluminositat.
  – L’altura total de la camper augmentarà per la mida que fa l’aparell.
  – El consum energètic sol ser molt elevat, per tant, recomanem fer una bona instal·lació de bateries de liti o fer-lo servir nomes quant s’està endollat a 220v.
  Si tot i aquests inconvenients encara vols instal·lar un aire condicionat, assessora’t bé abans de fer el pas, perquè existeixen molts sistemes i marques al mercat que poden ser poc efectives. Si fas el pas, no estalviïs, tria un aire d’alta qualitat i màxima eficència que t’asseguri una bona refrigeració de l’espai amb el mínim consum.

 • Aïllants tèrmics i remis:
  Els enfosquidors o remis són un accessori que no pot faltar a la teva furgoneta camper. Aquests elements et proporcionen aïllament tèrmic, tant pel que fa al fred com a la calor del sol, i també intimitat, ja que et protegeixen de la mirada dels curiosos. Hi ha molts tipus d’aïllants tèrmics o remis al mercat, la majoria de les marques camperitzadores ja ofereixen aquest accessori de sèrie en tots els seus models. Cal fer una revisió amb freqüència del seu estat, perquè solen ser molt delicats i sovint es poden trencar al fer-los servir.
 • Mosquiteres: Les mosquiteres és un altre punt important. Les principals marques camperitzadores de campers ja s’ocupen de tenir-les instal·lades a totes les finestres i claraboies, fins i tot, compten amb mosquiteres corredisses a la porta principal. Molt importants per poder evitar els empipadors mosquits aquest estiu.

 • Tendal o tenda (avancé): son els grans aliats per refugiar-nos del sol. Hi ha algunes diferències a l’hora d’escollir un o l’altre.  – El tendal, requereix d’una instal·lació prèvia a la camper i posterior legalització, perquè va enganxat a un lateral de la furgoneta. Es desplega i plega molt fàcilment i és molt pràctic per protegir-nos del sol i la pluja.
  – La tenda tipo “avancé”, ens ofereix altres avantatges, com un confort superior, ja que a part del sostre, solen tenir parets i terra. Això fa que la temperatura a dins sigui més confortable tant a l’estiu com a l’hivern. Ara bé, ens ocupa espai a dins la camper quant no el fem servir.

El vent, és el gran enemic d’aquests dos accessoris!  Sobretot, en cas de fort vent s’aconsella no desplegar mai el tendal ni muntar “l’avancé”.

 • Nevera: Un beguda fresca a l’estiu o la bona conservació dels aliments és de vital importància quant viatges amb camper a l’estiu. Per això, és important revisar que la nevera funcioni correctament, sobretot perquè amb les altes temperatures, és quant la farem treballar a màxim rendiment.
  Tant si tens una nevera de compressor -revisar bateries-, com si és trivalent -revisar instal·lació del gas- o portàtil -és aconsellable ajudar-la a refredar amb gel-, fes una posta a punt abans de marxar, per no tenir problemes a mig viatge!
 • Netejar dipòsit d’aigües grises: netejar el dipòsit d’aigües grises amb freqüència, per evitar les males olors i els embussos que poden provocar l’acumulació de residus. A l’estiu és una tasca que es fa imprescindible si no volem que la nostra camper comenci a despendre olors desagradables. Amb les altes temperatures TOT s’intensifica!
 • Netejar panells solars: Ara que el sol està a la seva màxima expressió, volem obtenir la màxim eficiència dels panells solars, i és molt important que es mantinguin nets. Recorda netejar els panells regularment amb aigua i un drap suau per evitar que es ratllin.
 • Fer una prova d’estanquitat: és recomanable fer una prova d’estanquitat de les finestres i claraboies. Cal assegurar que el material dels segellats i juntes no s’hagin deteriorat a causa de l’exposició al sol i a les altes temperatures, per evitar les filtracions d’aigua.

Si vols obtenir més informació i assessorament no t’oblidis de contactar amb nosaltres.
Tenim tot el que necessites per millorar la teva camper.
Ara sí! Tot a punt per passar el millor estiu de tots!

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *